måndag, oktober 16, 2006

Ruttet

Det är någonting som ligger och ruttnar här i lägenheten men jag vet inte vad. Har nämligen invaderats av fruktflugor. Eller om de kallas bananflugor. Eller kanske blomflugor? Under tiden jag försökt tillaga middag har jag dödat åtta stycken små rackare. Nu blev det nio. Var lägger de sina ägg? Eller föder de levande ungar? I öronen? Är det jag som håller på att ruttna inifrån? Förutom dessa ganska irriterande och förmodligen helt onödiga varelser råder det nu harmoni här sex trappor upp i vår herres underbara trädgård. Spelade Spindelharpan och Macken lät mig vinna varje gång. Fast det kanske borde göra mig oroad. Håller han på att planera nåt fanstyg? Eller blidkar han mig för att jag fortfarande inte kan läsa mina mail? Utanför pågår dock ett krig. Kulturministern med det för mig lite komplicerade namnet har avgått. Jag undrar mest över hur man uttalar det sista efternamnet. Kilo? Eller Tjiló? I DN tycker 90 % av läsarna att det var rätt av henne att avgå. Jag vet inte vad jag tycker. I västvärlden har massmedia mer makt än politikerna. När någon avgår har den personen ofta redan blivit avsatt av medierna. En kollega berättade att journalister legat i buskarna i Maria Borelius trädgård. Vem avsätter en journalist? Det skulle jag vilja veta. Knappast en profithungrig kvällstidningsredaktör. Jag misstänker dock att de gärna gör sig av med journalister som finner det under sin värdighet att krypa omkring i buskar. Vi är i vår oändliga rättrådighet mer rädda för licensfuskande ministrar (jag som trodde det var folkligt att licensfuska!) än journalister som går över lik med sin laptop i högsta hugg. När drevet går kan vem som helst bli Josef K. Ner i diket, ett skott i nacken, rätt åt han!
Därmed inte sagt att jag sörjer att kulturministern avgått. Det är bara så obehagligt med massmedialt orkestrerad rättrådighet.

13 kommentarer:

Mikko sa...

Chilò kanske trodde att licensfusket skulle göra hennne mer folklig? I vilket fall är det hela deprimerande. I Sverige är politikernas girighet det mest graverande i kompetensbedömningen. I England verkar det vara udda sexuella grejor som får dem på fall, i USA att de rökte en holk på college för 20 år sedan. Vår indignation är kulturbunden. Våra egna oönskade beteenden och egenheter projicerar vi ut på politikerna. Sen sitter vi där framför häxbålet och nickar förnumstigt.
Tack för blomflugetipset. Nu är vinslattarna borta!

Mikko sa...

Nja, din fixering vid partier verkar göra dig blind för den bakomliggande diskursen. Att sno åt sig pengar är det mest förbjudna i svensk kultur, oavsett om du är moderat eller vp:are. Därför har såväl Gudrun som Mona och Borelius åkt ut.

Mikko sa...

F ö behöver man inte ha något särskilt anlag för paranoia för att misstänka att socialdemokraterna har ett finger med i spelet. När Stegö anmäler teveinnehav retroaktivt väljer Radiotjänst att polisanmäla. Det låter dirigerat från högre ort.

Mikko sa...

Är du säker på det? Vad jag förstått kan man anmäla retroaktivt och få strafffavgift. Det är säkert, som i de flesta fall, en tolkningsfråga.

Anonym sa...

För att bli av med bananflugor: Kasta fruktavfall i slutna påsar och se till att övermogen och rutten frukt slängs med en gång.


Spara inte packad frukt - de undre saftar av sig och ruttnar.
Kasta inte fruktrester i papperskorgen och töm soporna ofta.
Spola avloppet med varmt vatten och diskmedel så att inga matrester finns kvar i avloppet och gör rent runt silen.
Tips: Blanda vinäger sirap/saft eller matolja och diskmedel utan ammoniak i en liten flaska eller burk. Det drar till sig flugorna som tar sig ner i flaskan och drunknar

Anonym sa...

Jag röstar också för en human lösning. Men Kungsholmen? Stänger inte typ allt kl sju där utom korvkiosken vid fridhemsplans t-bana? Gud vad trist för dem att hänga där om kvällarna...

Mikko sa...

Kungsholmen kan gott få dem! Inte kommer de ha lika roligt som hemma hos mej där de drattar runt i vinslattarna å gonar sej! Rätt åt dem att tvingas hänga utanför korvkiosken vid Fridhemsplan. Om nåt år får de kanske sällskap av dej J? Kan riktigt se hur ni hänger där. Men bjud inte hem dem på efterfest för de går aldrig de rackarna!

Anonym sa...

Haha... jag skulle gärna hänga med dem vid korvkiosken. Men innan det byggts något beboligt åt mig där är jag förmodligen 40+ och gör 40+ grejer med mina 40+ kompisar. Så bananflugorna får nog leta upp nån jämnårig att hänga med om du envisas med att de ska flytta till just K-holmen. Vad är det för fel med Stureplan förresten? På Spyan kanske? Där kunde de väl smälta in...

Mikko sa...

hehehe! Ja på Spyan hör de hemma! De partar i alla fall ganska hårt. Nu blev de jätteglada när jag sa att Mr J ska ta med dem till Spyan! De hoppar omkring här och ropar: Vi ska ha skoj! Vi ska knarka!
Säg till bara när du ska hämta upp dem.

Anonym sa...

Tyvärr har jag just fått en finne och lär därför inte bli insläppt på Spyan. Hjälper Botox mot såna?
Vem skulle annars kunna bli insläppt där omgiven av en flugsvärm... Persbrandt?

Mikko sa...

Nu blev blomflugorna ledsna igen. De hade glatt sej så åt att få bli Spyflugor. Persbrandt funkar inte, de är lite rädda för honom. Nä du får nog prova botox. Kan funka.

Anonym sa...

Finnen botad nu. Men jag vet inte om jag har nåt knark hemma. Har hört att man kan bli lite snurrig om man kombinerar coca cola och alvedon? Annars är väl muskotnöt hallucinogent i stora doser?

Mikko sa...

Jag tror de blir höga på rutten frukt så de är ganska billiga i drift.