lördag, juli 07, 2007

Sommarstockholm

Tillbaka i härliga sommarstockholm. Jag tvekade att sätta foten i The Arlanda Express. 19 minuter. Man skulle behöva mycket mer tid på sej att närma sej den fruktansvärda Jämmerdalen med sin anticeptiska lukt. Och människor knuffades som vanligt. Senare på kvällen försökte man pigga upp sej med en sur svensk öl för femtisex spänn. På nåder serverad av gud fader bakom bardisken. Fler knuffar. Människor som inte talar med varandra. Ångest. Bara tonåringar på stan. Vad gör alla andra? De tittar på teve, slappnar av. Kanske till äventyrs letar flybiljetter på nätet. Men Al Gore har bestämt att vi inte ska resa mer. Vi ska stanna där vi är och titta på Sting på teve. Vad gör Al Gore åt det svenska klimatet? Hur ska han få solen att skina i Dödsskuggans dal? Var det inte Jämtlands län som ville köpa en ö i Medelhavet så att invånarna skulle ha nånstans att ta vägen och inte bli galna? Vi lyder ju alla under lagen om psykiatrisk tvångsvård. Men de flesta av oss är tillräckligt stoiska för att inte uppfylla kriterierna. Vi vecklar ut våra vingar i en underjordisk gång eller vad Tranströmer skrev. Eller sitter på en pinnstol och möblerar våra drömmar med chockrosa isterband som Kristina Lugn uttryckte det.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Men varför tillbaka till stan då?!

Att bli knuffad i Stockholm är inget i jämförelse med Indien där det personliga reviret är nerdraget till ett minimum (om ens något), av naturliga orsaker. Undrar om ångestnivån är högre hos indiern än hos svensken?

Jag kan tala om att tonåringarna verkat försöka sig i mängder eftersom det även finns rikligt av dem i Båstad. Här hittar man också individer som missuppfattat detta med det naturliga åldrandet. Nej, tonåringar är vi INTE allihopa.

Inga isterband på länge, men gott och väl full English breakfast till leda. Ett regnigt men vackert UK, klarade mig från NHS-doktorer men hög andel k-pistbeväpnade poliser överallt. Kul att köra på fel sida på vägen . . . !

Anonym sa...

Mikko... Du ska inte vara i storstaden. Nu är du ju på landet, i en alldeles egen bar där du inte trängs med någon. För att lägga ytterligare balsam på din pinade själ rekommenderar jag http://www.mittsverige.com/Artiklar/myskanka/myskanka.htm

Tre, fyra såna på tomten och du är hemma!

Anonym sa...

http://www.mittsverige.com/Artiklar/myskanka/myskanka.htm

ska det vara...

Mikko sa...

AU: Var det för din skull poliserna hade k-pist? Roligt i alla fall att du skyndade dej hem för att commenta bloggen!
V g det personliga reviret så är det förmodligen mindre knuffande i Indien.
Så det är till Båstad man ska dra för att bli tonåring igen?

Anonym brolla: Lyckas inte copy och pejsta den där länken. Man blir ju nyfiken på vad en myskanka är. Kan du ta med en hit?

Anonym sa...

Du jämrar dig som en osmörjd dörr Le Mikko. Ibland kanske över allt gnäll. Hur ska du ha det egentligen?

Kramizar på dig från Sturebys egen Sting.

Anonym sa...

hoppas att du inte blir knuffad av nångon på landet just nu:-)))
vad ska du ta vägen nästa gång?

Anonym sa...

Myskankan var för bra för att vara sann! Antingen skall man ha dem eller så skall man vara en själv. Det enda negativa var att utseende inte var direkt till deras fördel - alltså skall man ha dem . . .!

Var rädd om din ångestnivå och välj dem du knuffas med ;-)

Mikko sa...

Jag har blivit lite väl gnällig jag vet. En gammal surgubbe. Står inte ut med Le Mikko längre. Måste ta mej i kragen. Ska bli en hemtrevligt kvackande myskanka.

Kramiz

Anonym sa...

Du får gärna bo på min kolonilott om du käkar upp mördarsniglarna.

Anonym sa...

Les escargots de meurtrier menade jag förstås. Och jag bjuder gärna på en matchande sauternes. För jag förmodar att du blir en myskanka med klass?

Mikko sa...

Som myskanka kommer jag förmdligen vilja ha mördarsniglarna tillagade. Med ganska mycket vitlök. Åsså vill jag ha en ankdamm.

Anonym sa...

Hade nyss telefonkontakt med High Valley-teamet i Paris med uppdrag att finna en kock med dessa specialistkunskaper. De verkade försiktigt positiva.

Själv har jag just påbörjat en universitetskurs i praktisk projektledning för att uppnå den kompetens som krävs att genomföra dammprojektet. Men som jag förstått så startar man alla stora projekt med att gräva en stor grop, så i princip kan jag komma igång när som helst.

Hur lång tid tror du att din förvandling till myskanka kommer att ta?

Mikko sa...

Jag tror förvandlingen är i full gång. Behöver bara öva lite på det trivsamma kurrandet. Så fort gropen är grävd sätter jag mej där och väntar på den slutgiltiga metamorfosen.
Jag visste förresten inte att en stor grop är början på alla projekt. Min okunskap förklarar ju en hel del.

Anonym sa...

Gräver man en ankdamm åt andra kan man själv få plaska! Trodde ankdammen låg nånstans runt Hornstull annars... tyckte jag såg en hoper Cheap Monday-ankor med en latte i vingen och en Foccachia (55 kr) i näbben. Men mina NASA-glasögon kanske spelar mig ett spratt?

Anonym sa...

För övrigt rekommenderar jag en Gewurztraminer eller Pinot Gris till mördarescargots, om man har vitlök till...

Anonym sa...

Finns det möjligtvis något sätt att fördröja förvandingen? Kanske genom extrem nedkylning. Du har ju ett rymligt badkar som lätt kan fyllas med iskuber.

Har nämligen inte kommit så långt i projekteringen av dammbygget. Har fastnat på metodval för att åstadkomma grop. Manuell grävning med spade - gud va jobbigt. Maskinell grävning med grävmaskin - var hittar man såna? Så det lutar åt detonering av sprängladdning. Kan anlägga dammen i den bombkrater som uppstår. Men måste komma på lämpligt sätt att lura iväg grannarna så inga oskyldiga kommer till skada i onödan. Vet iof om sniglarna finns kvar efteråt...

Anonym sa...

Mikkos anonyma brolla - tack för vintipset. Var det månne mina brallor du iaktagit genom dina NASA-brillor? Konstigt i så fall, för jag har inte ätit foccachia på evigheter. Men det bekräftar något jag länge misstänkt. Sen jag köpte min Cheap Monday-brallor har mitt liv blivit allt annat än cheap. Lite som pojken med guldbyxorna fast tvärt om. Man stoppar en sedel i fickan och poof! borta... Så det är troligt att de gett sig av på egen hand och satt sprätt på de ynka slantar jag lyckats dra in inom giftalgbranschen...

Mikko sa...

haha!
Jag visste inte ens att cheap monday var ett par brallor. Får jag bo kvar här ändå?