tisdag, januari 30, 2007

What's next?


Insåg till min lycka när jag läste Andres Lokkos krönika i SvD att jag inte var den enda som gråtskrattade åt den stora och viktiga händelsen att E-type, och då tyvärr inte bilen, blivit invald i Skönhetsrådet. Som om det inte räckte med att han är Kulturambassadör för Luleå. Man kan bara konstatera, med The Beautiful Souths ord: The world has gone Disney and there's nothing you can do.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Visste ni att Andres Lokko hette Anders Larsson innan han blev famös?

Näääää jag ljuger. Men visst hette han något annat? Och visst har världen blivit mer Disney. Anders kunde å andra sidan bytt namn till Musse Pigg. Men det gjorde han inte. Ett härligt statemant från en härlig Indiekille.

Anonym sa...

Att E-type skulle vara skön, inger hopp. Då är det väldigt mycket i denna värld som är skönt. Var går gränsen mellan skönt och fult?

Pannkakor/Crêpes är inte så sköna men ack så goda. Kan tipsa om lilla vagnen på Odengatan (Stadsbiblioteket) som har världens godaste crêpes - klart värt en omväg.

Jasså - Provence i Mars! What's next?

Mikko sa...

crêpes å musse pigg, mina kommentatorer borde vara med i Spanarna. Magnus man anar, eller snarare sticks av, en sylvass ironi rörande Lokko, å den står inte Lokko efter.
Crêpevagnen e för kall så här års. Frusna fingrar förtar njutningen.
Undrar om E-Type kommer inleda sitt skönhetsrådande med en massförstöring av sin egen musik. Det vore ju en god gärning. Eller botgöring.

Anonym sa...

Minns hur F och jag vid frukostbordet förfasades över nyheten att E-type blivit invald i skönhetsrådet. Gud vad populistiskt.
-Men ändå sa jag. Kanske han kan bli en krydda ändå. Han kan väl inte vara så osmaklig att han kräver en Vikingaby mitt i Stockholm City.

20 minuter senare: Solna station. Läser Sthlm City. E-type intervjuad: Visst vore det bra med en vikingaby i Stockholms centrum. Det är ju det turisterna är intresserade av.

Ridå.

Ångest.

Nu ska jag nog läsa Lokkos krönika. Är den bra tror jag att jag lämnar vämjeliga DN och övergår till Svd för gott.

Mikko sa...

En vikingaby i city och skälen att emigrera har blivit överväldigande många. F ö vet jag inte om Lokkos krönika var tillräckligt bra för att du ska ta steget till högerblaskan. Ofta fattar jag ingenting av det han skriver. Bara en massa namn som jag aldrig hört förut. Men jag e oxå skittrött på DN. Trots att jag bara klickar omkring lite i nätupplagan.

Hur törs man läsa tidningarna? Imorgon kan det stå att Lill-Babs förslag till ett nytt Slussen vann och att Göran och Anitra ska uppträda i Schlagerfestivalen. Och sen Lets Dance-löpsedlarna på det. What a world. Har jag blivit gnällgubbe? (hm.. ja... men jag fyller snart trettiotio so I have the right)

Anonym sa...

Jag instämmer och förfäras jag med. Vart är världen på väg? Rhônedalen låter trevligare.

Anonym sa...

Rönnerdalen låter trevligare.
När kom ni på att världen blivit Disney?
Trodde för övrigt att det bara var jag som var trött på DN. Ich bin ein Trendsetter. Har nån mer än jag lagt märke till nya tyska uttalet av Braun? Tog bara 61 år att normalisera relationen till vårt verkliga broderfolk.

Mikko sa...

Ju mer jag funderar på Sabatiers crêperecept, desto mer förvirrad blir jag.

Du där uppe i norr: tyskarna är då inte mitt broderfolk. Å varför lära sej tyskt uttal? why bother med ytterligare ett loserspråk som ingen begriper? Nä vi frankofiler säger Brån. Skorrande.
Minns att syon på högstadiet försökte övertala alla att välja tyska som B-språk för det var så bra om man ville syssla med teknik. Yeah? Tyska lämpar sej för sturm und drang-poesi, parader, självmord och Kurt Weill.
Ja åsså Fassbinder förstås. Rainer Werner.
Faktiskt ledsen att jag inte kan tyska. Och inte kan lära mej för jag har för liten mun.

Anonym sa...

Du har inte liten mun.
Inte på nåt sätt.
Just det -Kurt Weill och Baader Meinhoff-ligan, Kufsteiner Strasse, sista adressen lär det vara.
Är det inte värt att kunna lära sig tyska för att hitta dit?